museum aan het kanaal - musée au canal

MAK

Eind januari 2011 sloot de vleugel voor Moderne Kunst van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België de deuren. Sindsdien nam  Vlaams Parlementslid Yamila Idrissi het voortouw om de verschillende betrokkenen bij elkaar te brengen en een coherente visie uit te schrijven voor een museum voor moderne en hedendaagse kunst aan het Kanaal in Brussel.

Een museum kan naast een artistiek project en een stevig ankerpunt voor de stad, ook een katalysator en hefboom zijn voor een wijk. We dromen van een markant gebouw met een spraakmakende permanente collectie, indrukwekkende tentoonstellingen en heel veel activiteiten, een gebouw in het groen aan het Kanaal, een wijk in volle bloei.

Bekijk het projectvoorstel van Yamila Idrissi hier: Projectvoorstel Museum aan het Kanaal

De realisatie van een museum gaat niet over één nacht ijs. Het is nodig om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren. We gingen op zoek naar 100 ambassadeurs van het Museum Aan het Kanaal. Ondernemers, hiphoppers, kunstenaars, journalisten, Brussel lovers, fotografen, wijkbewoners, architecten, Brusselse cultuurhuizen,… kortom, mensen die als peter of meter het draagvlak voor een Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst in Brussel willen en kunnen vergroten. De lijst met namen die het project steunen groeit dagelijks aan, net als de initiatieven om van het idee de werkelijkheid te maken.

Op deze website willen we een plaats geven aan al die mensen en onder het motto “if you can dream it, you can do it” de eerste virtuele bouwsteen leggen van het Museum Aan het Kanaal!